Acı bilanço ağırlaşıyor! AFAD depremde vefat sayısını açıkladı!

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve farklı illerde büyük bir yıkıma neden olan depremin bilançosu yürek dağlamaya devam ediyor. AFAD tarafından depremde can kayıplarına dair yeni rakamlar açıklandı.
Acı bilanço ağırlaşıyor! AFAD depremde vefat sayısını açıkladı!

Türkiye’yi derin bir acıya doğan deprem felaketinin bilançosu ağırlaşmaya devam ediyor. Resmi rakamlar ise AFAD tarafından açıklanıp kamuoyu bilgilendiriliyor. Son olarak AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar bir açıklama yaparak acı bilançoyu duyurdu. Gittikçe artan vefat sayısı ise yaşanan deprem felaketinin vehametini çok daha net bir şekilde ortaya çıkarıyor.

ACI BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR!

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar yaptığı son dakika açıklamasında, “Çok kapsamlı bir deprem felaketi ile karşı karşıyayız. Devletimizin tüm imkanlarını koordine ederek sahada çalışmaya devam ediyoruz. Şu ana kadar enkazdan cansız bedenlerini çıkardığımız vatandaşlarımızın sayısı 4.544 olmuştur. Yine enkazlarda yapmış olduğumuz arama kurtarma çalışmalarında yaralı olarak çıkardığımız vatandaşlarımızın sayısı da 26.721 olmuştur.” dedi.

AFAD kontrolünde çalışmaların sürdüğünü söyleyen AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Sahada arama kurtarma ekipleri AFAD koordinasyonunda çalışmalarını sürdürüyorlar. Amacımız enkaz altından vatandaşlarımızı canlı olarak çıkarmaktır. Bunun için de çok kritik bir sürece girdik. Önümüzdeki 48 saat çok önemli. Bunun için de vatandaşlarımızdan ekiplerimize yardımcı olmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar açıklamalarına devam ederek, “Sadece arama kurtarma değil çetin kış şartlarından dolayı zor durumda kalan vatandaşlarımız var. Onlar için de AFAD yönetiminde hem yardımlar organize ediliyor hem de barınacakları çadırlar kuruluyor. Tüm bunların planlamasını yaparak çok sayıda çalışmayı bir arada yapıyoruz. Devletimiz seferber olmuştur. Önceliğimiz enkaz altındaki vatandaşlarımızdır. Ardından diğer aşamaları kapsamlı bir şekilde planlıyoruz ve uyguluyoruz.” şeklinde konuştu.