AFAD açıkladı, Çorum'da deprem!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre Çorum'da bir deprem meydana geldi. Depreme dair ayrıntılar kamuoyuna son dakika duyurusu ile ilan edildi.
AFAD açıkladı, Çorum'da deprem!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Kurumdan yapılan açıklamada Çorum'da bir deprem gerçekleştiği duyuruldu. Çok sık deprem olmayan kentlerden olan Çorum'da gerçekleşen depreme dair teknik detaylar kamuoyuna AFAD Deprem Dairesi'nin açıklamasıyla ilan edildi. Peki Çorum depremi kaç şiddetinde oldu?

AFAD ÇORUM DEPREMİ DUYURUSU!

AFAD açıkladı, Çorum'da deprem!

AFAD Deprem Dairesi'nin vermiş olduğu bilgilere göre Çorum'un Laçin ilçesinde meydana gelen depremin şiddetinin 4.0 büyüklüğünde olduğu bildirildi. 15,15 km derinlikle gerçekleşen depremin saati ise 09:03 olarak açıklandı. Bu deprem ile alakalı olarak herhangi bir öncü ve artçı sarsıntı olmadığı da aktarıldı. Ayrıca gelişmelerin AFAD tarafından takip edildiği belirtildi. 

CAN VE MAL KAYBI YOK!

Çorum Laçin'de meydana gelen deprem ile alakalı olarak herhangi bir olumsuz durumun olmadığı belirtildi. Vatandaşların can ve mal kaybı ile sonuçlanacak bir olumsuz ihbarda bulunmadıkları belirtildi. Yine de saha çalışmalarının tedbiren yapıldığı ifade edildi. 

VATANDAŞLAR PANİKLEDİ!

Gerçekleşen depremin sarsıntısı çok büyük olmadı ama bölgedeki vatandaşların depreme alışık olmamasından dolayı kısa süreli bir panik yaşadıkları belirtildi. Sarsıntının süresinin kısa olması ise vatandaşların bu panik psikolojisinde hızlı bir şekilde çıkmalarını sağladı. 

UZMANLAR BÖLGEDE ŞİDDETLİ DEPREM BEKLEMİYOR!

Deprem ile alakalı olarak uzman görüşleri de merak ediliyor. Deprem konusunda Türkiye'de bazı bölgelerin oldukça hareketli olduğu biliniyor. Kuzey Anadolu fay hattının bir kısmının üzerinde meydana gelen bu depremin bir enerji boşaltımı olduğu belirtilirken uzmanlar bölgede şiddeti yüksek bir deprem beklentilerinin olmadığını açıkladılar. Küçük sarsıntıların olabileceği ama bu sarsıntıların yıkıcı bir etki bırakmayacağı konusunda deprem uzmanları birleştiler.