AFAD son dakika deprem haberi! Osmaniye Düziçi fena sallandı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak Osmaniye Düziçi'nde orta şiddetli bir deprem meydana geldiği duyuruldu. Osmaniye Düziçi depremi hakkında son dakika bilgileri nelerdir?
AFAD son dakika deprem haberi! Osmaniye Düziçi fena sallandı!

Bir deprem ülkesi olan Türkiye deprem gerçeği ile yüzleşmeye devam ediyor. Sıklıkla orta şiddetli ve yıkıcı  etkisi olmayan depremler meydana gelen Türkiye'de son deprem haberi Osmaniye'nin Düziçi ilçesinden geldi. AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak deprem ile alakalı olarak bilgilendirmede bulundu. 

AFAD DEPREMİ DUYURDU!

AFAD Deprem Dairesi'nin yaptığı son dakika açıklamasına göre bugün saat 14:05'te Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünün 4.6 şiddetinde olduğu açıklanırken depremin derinliği 7 km olarak açıklandı. Deprem sonrası gelişmeleri ise yine AFAD Deprem Dairesi duyurdu. 

AFAD son dakika deprem haberi! Osmaniye Düziçi fena sallandı!

CAN VE MAL KAYBI YOK!

Deprem sonrasında yapılan AFAD açıklamasına göre bölgede meydana gelen deprem neticesinde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. Vatandaşlardan yetkili birimlere olumsuz bir ihbarda bulunulmazken sarsıntının kısa süreli bir paniğe neden olduğu ve başka bir neticesinin olmadığı belirtildi. Konuya dair bölgede yetkili birimlerin herhangi bir olumsuzluğa karşı hemen müdahale edebilmek için hazır bekletildikleri de ifade edildi. 

ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ!

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde gerçekleşen deprem neticesinde meydana gelen sarsıntı sadece Osmaniye'de hissedilmedi. Çevre illerde de vatandaşlar sarsıntıyı hissettiler. Özellikle Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta da sarsıntı hissedildi. Kısa süre devam eden sarsıntı vatandaşları panikletti. 

UZMAN YORUMLARI MERAK EDİLİYOR

Deprem uzmanları bölgeye dair zaman zaman bazı değerlendirmelerde bulunuyorlar. Aktif bir fay hattının üzerinde kurulu olan bölgede enerji birikmesinin olduğunu belirten uzmanlar zaman zaman gerçekleşen bu depremlerin daha yüksek olası depremleri şiddetini azaltabileceğine dikkat çekiyorlar.