Artçı depremler devam ediyor! AFAD açıkladı, yeni deprem listesi!

Kahramanmaraş Pazarcık’ta meydana gelen ve felakete neden olan 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede çok sayıda kuvvetli artçı depremler gerçekleşiyor. AFAD Deprem Dairesi son depremlere ilişkin bilgilendirme yaptı.
Artçı depremler devam ediyor! AFAD açıkladı, yeni deprem listesi!

Türkiye güne büyük bir felaket ile uyandı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04:17’de 7.4 şiddetinde bir deprem gerçekleşti. Resmi kayıtlara göre bu deprem 17 Ağustos 1999’da gerçekleşen depremden sonra en büyük deprem oldu. Çok sayıda bina yıkılırken vatandaşlar enkaz altında kaldılar ve çıkarılmayı bekliyorlar. Can kaybı ise her geçen dakika artıyor. Ancak bölgede artçı depremler de gerçekleşmeye devam ediyor.

AFAD DUYURDU!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bölgedeki artçı depremlere ilişkin bilgi paylaşımı yapıldı. Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’ta yoğunlaşan artçı depremlerin şiddeti de yüksek olabiliyor. Depremin ardından 5 ve 6 şiddetini geçen artçı depremler meydana gelirken bölgede çok sayıda merkezde 4 şiddetinin üzerinde depremler gerçekleşiyor. Hatay Antakya’da 4.5 şiddetinde, Adıyaman Merkez’de 4.2 şiddetinde, Adıyaman Çelikhan’da 4.3 şiddetinde, Adıyaman Sincik’te 4.4 şiddetinde, Adıyaman GölbaşI’nda 4.4 şiddetinde, Kahramanmaraş Pazarcık’ta 4.1 şiddetinde, Kahramanmaraş Türkoğlu’nda 4.2 şiddetinde, Adıyaman Tut’ta 4.7 şiddetinde artçı depremler oldu.

Artçı depremler devam ediyor! AFAD açıkladı, yeni deprem listesi!

VATANDAŞLARA UYARI YAPILDI!

Artçı depremler ile alakalı olarak vatandaşlara çok önemli bir uyarı yapıldı. AFAD tarafından bir açıklama yapılarak vatandaşların evlerine girmemeleri ve güvenli alanlarda beklemeleri istendi. Evlerde meydana gelen hasarların artçı depremlerle tetiklenip yıkıma neden olabileceği düşünülüyor. Can kaybının olmaması için de vatandaşların ikinci bir duyuruya kadar beklemeleri istendi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR!

Deprem felaketinin ardından farklı farklı illerde çok sayıda bina yıkıldı. Meydana gelen bu yıkım ile beraber arama kurtarma çalışmaları da başlatıldı. Öte yandan tedbiren Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta BOTAŞ tarafından gaz akışı kesildi.