Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Depremde can kaybı sayısı arttı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşların sayısının arttığını açıkladı. Hatay Samandağ Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bilgileri paylaştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Depremde can kaybı sayısı arttı!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşların sayısının arttı. Dün akşam AFAD tarafından hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 47.975 olarak ilan edilmişti. Bugün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’a giderek bazı temaslarda bulundu. Bu ziyaret sırasında Samandağ Afet Koordinasyon Merkezi’ne de giden Cumhurbaşkanı Erdoğan burada depreme dair son bilgileri kamuoyuna duyurdu.

CAN KAYBI YÜKSELDİ!

Deprem felaketinin boyutunun çok büyük olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çok büyük bir felaket ile karşı karşıya kaldık. Bu ülkenin bugüne kadar yaşamadığı bir felaketi yaşadık. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 48 bini buldu. Yaralı vatandaşlarımızın sayısı ise 115 binden fazla oldu. Böylesine güçlü bir afete karşı Türkiye’den daha hızlı refleks verebilecek bir ülke yoktur.” dedi.

35 BİN KİŞİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILDI

Deprem sonrası hemen müdahalede bulunduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deprem olur olmaz gerek bakanlarımızı gerekse de milletvekillerimizi bölgede görevlendirdik ve deprem bölgesine gönderdik. Depremin aynı zamanda zorlu kış şartlarında gerçekleşmiş olması sıkıntılarımızı biraz arttırdı. İlk gün bazı sorunlar yaşamış olabiliriz ama o sorunları hızla devre dışı bırakarak müdahale ettik. Şehirlerdeki kamu görevlilerimizden çalışabilir durumda olanlar hemen görevlerinin başına geçtiler. Arama kurtarma çalışmalarına toplamda 35 bin kişilik bir ekip katıldı.” ifadelerini kullandı.

650 BİN KONUT İNŞA EDİLECEK

Deprem sonrasının planlanıp çalışmalarının başladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremde can kayıplarımız oldu ve onları geri getirme şansımız yok. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Geride kalan vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. Ayrıca kalıcı konutlar için de harekete geçilmiştir. Deprem bölgesinde şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda 650 bin konuta ihtiyacımız olduğunu gördük. Bu konutları inşa etmek için çalışmalara başladık. Depremde Hatay en çok yara alan illerden olmuştur ve kalıcı konutlarda öncelik verilecek kentlerimizden birisidir. 1 yıl içinde vatandaşlarımız deprem güvenlikli evlerinde yaşamaya başlayacaklar.” şeklinde konuştu.