Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 45 bin öğretmen ataması yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atama bekleyen öğretmenler ile alakalı olarak sevindirici bir duyuru yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 45 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 45 bin öğretmen ataması yapılacak!

Türkiye’de atama bekleyen çok sayıda öğretmen adayları ile alakalı olarak sevindirici bir gelişme yaşandı. KPSS sınavına giren ve Milli Eğitim Bakanlığına atamalarının yapılmasını bekleyen öğretmen adaylarına güzel haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Bu açıklamaya göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine kısa bir süre içerisinde yeni öğretmenler dahil olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Öğretmen atamalarına dair açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sevgili vatandaşlarım, eğitim camiamızın değerli üyeleri, buradan sizlerle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Eğitim sistemimizin kalitesini artırmak, eğitim kadromuzu daha da güçlendirmek için 45 bin yeni öğretmen ataması yapacağız. Atanacak öğretmenlerimizi öncelikli olarak depremin yaralarını sarmak için afet bölgelerinde görevlendireceğiz. Tüm öğretmenlerimize, ailelerine, öğrencilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun.” dedi.

45 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 45 bin yeni öğretmenin ataması yapılacak. Bu haber atama bekleyen öğretmen adaylarını heyecanlandırdı. Her ne kadar 1000 bin atama istenilse de 45 bin öğretmen adayının öğretmen olma imkanı elde edecek olmaları sevindirici bir gelişme olarak yorumlandı. Öğretmen adayları şimdi gözlerini bu yeni atamalar için Milli Eğitim Bakanlığı’na çevirdiler.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de kısa bir açıklama yaparak, “45 bin yeni öğretmen atama kararı ülkemize, milletimize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun. Atama takvimi ve branş dağılımını en kısa sürede açıklayacağız. Eğitim ailemizin her zaman yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız’a şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 45 bin öğretmen ataması için önce branş dağılımı yapılacak. Hangi branştan kaç öğretmen alımı yapılacağının planlanmasının belirlenmesinin ardından ise atama takvimi yayınlanacak. Bu atama takviminde ilan edilen tarihlerde öğretmen adayları başvurularını yaparak mülakata alınacaklar. Bu sürecin sonunda atamalar gerçekleşecek. Yapılacak olan öğretmen atamaları ile görevlendirilecek öğretmenleri yaklaşık olarak zorlu bir 2 aylık süreç bekliyor.