Cumhurbaşkanı Erdoğan vefat sayısını ve depremzedelere yapılacak destek ödemesini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesinde ziyaretlerde bulunuyor. Kahramanmaraş’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan vefat sayısını da açıkladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara nakit desteği verileceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan vefat sayısını ve depremzedelere yapılacak destek ödemesini açıkladı!

Büyük deprem felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesini ziyaret etti. Kahramanmaraş’ta kurulan çadır kenti ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzede vatandaşlarla görüşüp yetkililerden bilgi aldı.

CAN KAYBI SAYISI ARTIYOR

Can kaybı sayısının arttığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük bir felaketle baş başayız. Deprem felaketi 10 vilayetimizi vurdu. Kahramanmaraş’ta bu deprem felaketini buradan yaşayarak 10 ilimize yöneldi. Vefat edenlerin sayısı 8.574 olmuştur. Yıkılan bina sayımız 6.444’tür. Burada benim milletimiz bu tür felaketlerde gösterdiği sabır neyse aynı sabrı gösteriyor ve gösterecektir.” dedi.

1 YIL İÇİNDE KONUTLAR İNŞA EDİLECEK!

Depremde yıkılan konutların yeniden inşa edileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün imkanlarımızı seferber ettik. AFAD’ın koordinesinde bu çalışmalar belediyelerle beraber yürütülüyor. Tüm illerimizde bu operasyonların koordinasyonu yapılıyor. İlk gün bazı sıkıntılar yaşandı ama sonrasında duruma hakim olundu. Enkazlardaki çalışmalarımız devam ediyor. Enkaz kaldırma çalışmalarını da Çevre Bakanlığı yapacak. 1 yıl içerisinde Kahramanmaraş ve diğer 9 ilimizde yeniden konutları inşa edeceğiz. Vatandaşlarımız endişelenmesinler.” ifadelerini kullandı.

İSTEYENLER OTELLERE YERLEŞTİRİLECEK

İsteyen depremzedelerin otellere yerleştirileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Antalya, Mersin gibi illerde otellerde kalma arzusu olan vatandaşlarımız olursa onları otellere yerleştireceğiz. Bu çadırlardan memnun olunmayabilir ama otellere yerleşmek isterlerse kendilerini oralara yerleştireceğiz. Yeme, içme, yatma her şey otellerde karşılanacak. Gerekli görüşmeler yapılıp irtibatlar kurulmuş ve önemli sayıda oda hazır bekletilmektedir.” şeklinde konuştu.

10 BİN TL ÖDEME YAPILACAK!

Depremzedelere destek ödemesi yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazı ufak tefek sıkıntılar var ama onları peyderpey aşıyoruz. İllerimize tüpler de gelmeye başladı. İllerde koordinatörlerimiz dağıtımları yapacaktır. AFAD’ın merkezinden yapılacak açıklamalar dışında provokatörlere fırsat verilmemesini özellikle istiyorum. Bugün birlik olma ve dayanışma zamanıdır. Tüm imkanlarımızı seferber ettik. Ailelere belirli desteğimizi vereceğiz. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan belli bir bütçeyi ayırdık. Hasar tespitleri ile her ailemize 10 Bin TL vereceğiz. Bu geçiş döneminde vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidereceğiz.” dedi.