Depremin ardından E-Devlet'ten iki yeni hizmet! Artık çok daha kolaylaştı!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından bir açıklama yapılarak deprem sonrasında iki yeni e-Devlet hizmetinin devreye sokulduğu bildirildi. Depreme yönelik olan bu hizmetlerle beraber süreçlerin hızlı ve güvenli ilerlemesi bekleniyor.
Depremin ardından E-Devlet'ten iki yeni hizmet! Artık çok daha kolaylaştı!

Kahramanmaraş ve 9 ilde gerçekleşen deprem felaketinin ardından vatandaşların kullanabilecekleri iki ayrı e-devlet hizmeti devreye sokuldu. Bu yeni hizmetlere dair duyuru Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından açıklandı. Deprem ile alakalı olarak dijital imkanları devreye sokan bu yeni sistemle beraber vatandaşlar kolay bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

KAN BAĞIŞI KOLAYLAŞACAK!

Depremden dolayı bölgede kan ihtiyacı oldukça fazla hissediliyor. Kızılay ise yaşanan karmaşadan dolayı zor durumda kalabiliyor. Deprem olur olmaz Kızılay’a kan bağışlamak için kurumuz adreslerine yoğun şekilde giden vatandaşlar küçük çaplı bir kaosa neden olmuşları. Bu konuda vatandaşlara dijital bir hizmet verilmeye başlandı. Buna göre Kızılay’a kan bağışı yapmak isteyen vatandaş en yakın kan bağışı merkezini e-devlet üzerinden öğrenebilecek.

Geliştirilen hizmet ile kan bağışı hızlı bir şekilde yapılabilecek. “En Yakın Kan Bağışı Merkezi” hizmetini e-devlet üzerinden kullananlar kendisine en yakın noktada yer alan Türk Kızılay Kan Bağış Merkezi’nin adresini, telefon numarasını ve çalışma saatlerine dair bilgiyi öğrenebilecekler. Bu şekilde herhangi bir kargaşa yaşanmadan kan bağışı yapılabilecek. Vatandaşlar da kan bağışlamak için uzun bir süre beklemek durumunda kalmayacaklar.

DEPREM BAĞIŞLARINA E-DEVLET FORMÜLÜ!

Devreye sokulan bir diğer dijital hizmet ile deprem bağışları oldukça kolay bir şekilde yapılabilecek. Son günlerde dolandırıcılar vatandaşların deprem için yapacakları bağışlara göz diktiler. Bu konuda çeşitli girişimlerin yapılması üzerine e-devlet üzerinden meseleye kökten çözüm getirildi.

Vatandaşlar e-devlet üzerinden hem AFAD’a hem de Kızılay’a deprem bağışı yapabilecekler. Her iki kurum için de e-devlet sisteminde ayrı ayrı “Deprem Bağış Kampanyası” hizmeti uygulamaya sokuldu. Vatandaşlar kredi kartlarını kullanarak deprem bağışında bulunabilecekler. Ayrıca bu sistem üzerinden yapılacak olan bağışlarda üç boyutlu güvenlik sistemi koruması da devrede olacak. Vatandaşlar çok güvenli bir şekilde bağışlarını hiç zorlanmadan kolayca yapabilecekler ve bu bağışlar Kızılay ile AFAD üzerinden depremzedelere ulaşacak.