HDP Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye bekliyor! İlk açıklama yapıldı!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olarak Millet İttifakı tarafından açıklanmasının ardından HDP’den ilk açıklama geldi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar bir açıklama yapıp Kemal Kılıçdaroğlu’na yeşil ışık yaktı.
HDP Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye bekliyor! İlk açıklama yapıldı!

Çok hararetli müzakereler neticesinde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Altılı masanın tamamının desteğini alan Kemal Kılıçdaroğlu resmen ittifakın adayı oldu. Bu önemli gelişmenin ardından ilk açıklamalardan birisi de HDP’den geldi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar bir açıklama yaparak Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığını değerlendirdi.

ORTAK ADAY AÇIKLAMASI!

Ortak aday fikrine sıcak baktıklarını belirten Mithat Sancar, “Biz en başından ortak adaya sıcak bakıyorduk. Bu konuda açık olduğumuzu da beyan etmiştik. Bazı koşullarımız vardı. Aday olacak kişi bizimle ve ittifak kurduğumuz partilerle görüşmeli demiştik. Bu konuda bir gelişme yaşanmayınca biz de kendi adayımızı belirleyip seçime gireceğimizi açıkladık. Deprem felaketinin ardından ise farklı bir görüntü ortaya çıktı. Bu iktidardan eğer kurtulacaksak kendi adayımızı çıkarmak yerine tek adayı destekleme seçeneğini tartıştık. Bunun üzerine kendi adayımızı çıkaracağımız şeklindeki kararımızı yeniden değerlendirmeye aldık.” dedi.

KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMEYE BEKLENİYOR

Henüz bir karar vermediklerini söyleyen Mithat Sancar, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hayırlı olsun. Biz kendisini görüşmeye bekliyoruz. Bir pazarlık yapmak veya bakanlık münakaşasına girmek gibi bir durum gündemimizde değil. Amacımız demokratik değişimi sağlayacak uzlaşıyı ortaya koymaktır. Bizim esas hedefimiz bu ülkeye adaleti, demokrasiyi, barışı, huzuru getirmektir. Bunları görüşmek için Kemal Kılıçdaroğlu’nu bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yol haritasında uzlaşmak gerektiğini açıklayan Mithat Sancar, “Bizim programımızı dayatalım diye bir derdimiz yok. Bizim dediğimiz olsun noktasında değiliz. Ancak en azından temel konularda bir uzlaşma sağlanarak yol haritası belirlenebilir. Buna dair ayrıntılar eğer olursa yapacağımız görüşmelerde ortaya konulur ve anlaşma sağlanır. Bu şekilde biz de Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleriz.” şeklinde konuştu.