Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı olan Mehmet Ali Yüksel kimdir?

CHP Genel Başkanı ve Millet Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nın başdanışmanlığına Mehmet Ali Yüksel getirildi. Mehmet Ali Yüksel kimdir, nerelidir, ne iş yapar, kaç yaşındadır?
Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı olan Mehmet Ali Yüksel kimdir?

CHP Genel Başkanı ve Millet Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yeni bir karar alarak başdanışmanlığına yeni bir isim getirdi. Yapılan açıklamaya göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Mehmet Ali Yüksel oldu. Mehmet Ali Yüksel’in Kemal Kılıçdaroğlu’nun Siyasi İşler ve Seçim Propagandası’ndan sorumlu başdanışman olacağı bildirildi.

Mehmet Ali Yüksel’in yeni görevlerinde yazısında, “Siyasi İşler ve Seçim Propagandası' konusunda çalışmalar yürütmek üzere Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirmeniz uygun görülmüştür.” ifadelerine yer verildi.

MEHMET ALİ YÜKSEL KİMDİR?

Mehmet Ali Yüksel uzun yıllardır CHP içerisinde siyaset yapmaktadır. 2001 yılı9nda CHP Kağıthane Gençlik Kolu Başkanı olarak görev almıştır. 2015 ile 2019 yılları arasında ise CHP Kağıthane İlçe Başkanı olarak görev yapmıştır. 2023 milletvekili seçimlerinde ise CHP’nin İstanbul milletvekili adaylarından birisi olmuştur. İş insanı olduğu bilinen Mehmet Ali Yüksel Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim propagandasını yürütecek.

Mehmet Ali Yüksel gelecek iki hafta içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim propagandasından sorumlu olacak. Yapılacak olan çalışmalarda belirleyici isimler arasında yer alacak olan Mehmet Ali Yüksel seçim stratejisini belirleyecek isimlerden birisi olacak. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kritik ikinci tur seçimi öncesinde yaptığı bu hamlenin nasıl bir sonuç vereceği merakla bekleniyor. Mehmet Ali Yüksel'in yapacağı çalışmalar hakkında CHP'nin kamuoyunu bilgilendirmesi beklenirken uygulanacak strateji şimdiden büyük bir merak uyandırdı.