KYK yurt yedek başvurusu yapılacak mı, yedek sırası ne zaman gelir?

KYK yurt başvuruları bugün sonuçlandı. Açıklanan KYK yurt başvuru sonuçlarının ardından herhangi bir yurda yerleşemeyen öğrenciler de yedek başvurusu yapılıp yapılmayacağını sorgulamaya başladı. KYK yedek başvuruları hakkında merak edilenleri derledik.
KYK yurt yedek başvurusu yapılacak mı, yedek sırası ne zaman gelir?

2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılında üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yurt başvuruları da alındı. Üniversite eğitimi almak için gidecekleri şehirlerdeki barınma ihtiyaçlarını Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında karşılamak isteyen öğrenciler başvurularını gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 2023 - 2024 yılı eğitim öğretim yılı yurt başvurularının 29 Ağustos tarihinde başladığını açıklarken sonuçların da 13 Eylül 2023 tarihinde erişime açıldığını duyurdu.

2023-2024 eğitim öğretim yılı KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından yurtlara yerleşemeyen öğrenciler de ''KYK yurt yedek başvurusu yapılacak mı?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Emlak65.com olarak KYK yurt başvuruları ile ilgili detayları derledik.

KYK YURT YEDEK TERCİH YAPILACAK MI?

KYK yurt başvuru sonuçları belli oldu. KYK yurt başvurusunda bulunduğu halde yurt hakkı kazanamayan öğrenciler yedek başvurularla ilgili merak ettiklerine yanıt aramaya başladı. KYK yurt başvurularında yedek listesi oluşturulurken haftanın belirlenen iki gününde yedek listelerinin sonuçlanacağı belirtildi. KYK yurt sonuçlarında asil ve yedek listeleri yayımlanırken bu kapsamda yeni bir başvuru yapılmayacağı bildirildi.

KYK YURT YEDEK SIRASI NE KADAR SÜREDE GELİR?

Asil sıradaki adaylar doğrudan kayıt yaptırma hakkı elde ediyor. Yedek sırada bulunan öğrenciler ise açıklanacak sonuçları bekliyor.

kyk-yurt-yedek-basvurusu-yapilacak-mi-yedek-sirasi-ne-zaman-gelir.jpg

KYK yurt sonuçları belli olurken yedek listedeki öğrenciler de KYK yurt kayıt işlemleri ardından boş kontenjanların belli olması ile sırasıyla kayıt hakkı elde edecek

KYK YURT YEDEK SONUÇLARI HANGİ GÜNLER AÇIKLANACAK?

Her pazartesi ve perşembe günleri yapılacak olan yedek yerleştirmelerin sonuçlarına http://sonuc.gsb.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek. KYK yedek sırası öğrenmek için GSB'nin sonuç sayfasından sorgulama yapma imkanı bulunuyor. GSB yedek listesini 2 haftalık periyotlar halinde yeniliyor.

Emlak365.com