Sürücüleri sevindiren haber! İPTAL EDİLDİ

Trafiğe çıkan sürücüleri sevindiren önemli bir gelişme yaşandı. Aktarılan son habere göre fahri müfettişler tarafından yazılan cezalar son dönemlerde sürücülerin başını ağrıtıyordu. Ancak mahkemeden emsal bir iptal kararı geldi! İşte detaylar
Sürücüleri sevindiren haber! İPTAL EDİLDİ

Gelen bir son dakika haberine göre mahkemeden emsal bir trafik cezası iptal haberi geldi. 8 Nisan 2023 tarihinde araç sürücüsü trafiğin güvenliğini tehlikeye sokacak şekilde peş peşe şerit değiştirdi. Bu durum karşısında da fahri trafik müfettişi tarafından kendisine idari para cezası kesildi.

Cezanın N.N’ye aktarılmasından sonra avukatı devreye girerek, konuyu yargıya taşıdı. Konu ile ilgili İzmir 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan başvuruda, “Kabahat fiilinin işlendiğini ispata yarayan bütün deliller, idari yaptırım kararında belirtilmelidir” maddesine vurgu yapılarak cezanın iptal edilmesi istendi.

screenshot-3.jpg

HİÇBİR DELİL ORTAYA KOYMADIĞI İÇİN..

Bunun üzerine davayı inceleyen hakim, fahri trafik müfettişinin cezayı yazarken, Tespit Tutanağı’nda hiçbir delili ortaya konmadığının altı çizildi. Trafik müfettişinin anlık görsel ile tespit yaptığına dikkat çekilerek, ihlalin delillendirme zorunluluğu olmadığına dair de bir madde olmadığı ifade edildi.

“EMSAL NİTELİĞİNDE”

Konuyla yakından ilgilenen N.N’nin avukatı Oğuzhan Bizkevelci, yaptığı açıklamasında, “Mahkeme, vermiş olduğu kararla Fahri Trafik Müfettişi tarafından yazılan somut delille desteklenmeyen cezanın iptaline karar verdi. Kararın emsal niteliğinde olduğu kanaatindeyim" dedi.

618241e04e3fe113306aaf7f.jpg

İPTAL EDİLMESİNE KARAR VERİLDİ

İzmir 3. Sulh Ceza Hakimliği, kişinin trafik kuralını ihlal ettiğine dair herhangi bir fotoğraf ya da video gibi somut bir kanıtın olmadığı belirtildi. Mahkeme yapılan bu itirazı kabul ederek, fahri trafik müfettişinin yazmış olduğu cezayı da iptal etme kararı aldı.