Twitter çöktü mü, neden girilmiyor, kısıtlama mı getirildi, ne zaman düzelecek?

Sosyal medya platformu Twitter için erişim sorunu yaşanıyor. Çok sayıda kullanıcı Twitter’a giriş yapamazken erişim sorununun nedeni araştırılmaya başlandı. Twitter’a neden girilmiyor, nedenine, ne zaman düzelecek?
Twitter çöktü mü, neden girilmiyor, kısıtlama mı getirildi, ne zaman düzelecek?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Twitter ile alakalı olarak erişim sorunu şikayerleri yapılıyor. Türkiye’de de milyonlarca kullanıcı olan Twitter platformuna giriş yapılamıyor. Yaşanan bu erişim sorununun nedeni merak konusu oldu. Bu konuda açıklamalar ve son bilgiler araştırılıyor.

TWİTTER’A NEDEN GİRİLMİYOR?

Twitter uygulamasına giriş yapamayanlar bunun nedenini araştırmaya başladılar. Dünya genelinden Twitter ile alakalı olarak herhangi bir erişim sorunu bulunmuyor. Bunun da Türkiye özelinde olabileceği iddialarını güçlendiriyor. Bunun da nedeninin depremle alakalı olabileceği iddia ediliyor.

Resmi yetkililer bir süredir depreme sosyal medya üzerinden yanlış bilgilerin yayıldığına dair endişelerini ifade ediyorlardı. Bundan dolayı akıllara gelen ilk şey de Twitter için Türkiye’nin bir erişim kısıtlaması getirmiş olabileceği oldu. Böyle bir durum varsa bant daraltılması yapılarak Twitter’a erişim kısıtlanmış oldu.

TWİTTER NE ZAMAN DÜZELECEK?

Twitter ile alakalı olarak merak edilen bir konu da erişim sorununun ne zaman çözüleceği oldu. Soruna dair Twitter tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Eğer bu erişim sorunu Türkiye kaynaklıysa bir süre daha sorunun devam etmesi bekleniyor. Ancak 1-2 saat içerisinde kamuoyu ile alakalı bir açıklama yapılması bekleniyor.

Öte yandan kullanıcılar farklı şekillerde erişim sorunu yaşıyorlar. Bazı kullanıcılar uygulamaya hiç giremezken bazı kullanıcılar da Twitter’a giriyorlar akışı göremiyorlar. Bazı kullanıcılar da sadece yeni mesaj gönderimi yapamıyorlar. Bu durum da yaşanan erişim sorununun bant daraltılmasından dolayı olduğu iddialarını güçlendiriyor.