Twitter son yenilik ile Youtube için en ciddi rakip oldu!

Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra köklü değişimlere uğrayan Twitter şimdi de yeni özelliği ile Youtube platformuna rakip oluyor.
Twitter son yenilik ile Youtube için en ciddi rakip oldu!

Dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip olan sosyal medya platformları arasında önemli bir yeri bulunan Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından çok köklü değişimler yapılmaya başlandı. Satın alınma sürecinde ve sonrasında Twitter için çok büyük değer kayıpları yaşandı. Elon Musk ise bu değer kayıplarını geri alabilmek için Twitter için köklü değişiklikleri devreye sokuyor.

60 DAKİKALIK VİDEO AYARI!

Twitter son olarak paylaşımlara ait görüntüleme sayılarını tüm kullanıcılara açmıştı. Bunun üzerine yeni bir özellik daha açıklandı. Twitter platformunda “mavi tik” sahibi olan kullanıcılar bundan sonra 60 dakikaya kadar uzunluğa sahip videoları yükleyip yayınlayabilecekler. Bu kapsamda “mavi tik” sahibi kullanıcılar 1080p çözünürlükte ve 2 GB dosya boyutunda 60 dakikalık videoları sisteme yükleyebilecekler. Bu videoların çok kaliteli bir şekilde yayınlanmasına imkan sağlayan Twitter bu açıdan Youtube için de çok ciddi bir rakip haline geldi.

Twitter son değişikliği yapmadan önce Twitter Blue aboneleri sisteme 1080p çözünürlükte 512 MB dosya boyutu ile en fazla 10 dakikalık videoları yükleyebiliyordular. Twitter bu güncellemeyi tüm mavi tik kullanıcılarına yaparken artık 60 dakikalık videoların yüklenmesine olanak sağlıyor. Ancak yapılan değişikliğin eleştirilen bir ayrıntısı bulunuyor. 60 dakikalık video yükleme işlemi henüz Android ve İOS için açılmadı. Bu cihazlardan video yükleme işleminde eski kurallar geçerli olmaya devam ediyor.

Yüklenen videoların paylaşımında video kalitesine dair bir açıklama yapan Twitter, “Platformumuza yüklenen tüm videolar için en yüksek video kalitesini korumaya çalışıyoruz. Ancak orijinal videonuz bizim tarafımızdan veya ortaklarımız tarafından dağıtım ve yayın için değiştirilebilir ya da uyarlanabilir. İzleyicinin internet bağlantısına göre video kalitesi değişebilir.” bilgisini duyurdu.