Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı kararı belli oldu!

Cumhur İttifakı’na katılmak için AK Parti ile görüşmeler yapan Yeniden Refah Partisi kararını açıkladı. Yeniden Refah Partisi seçimlere tek başına girme kararı aldı.
Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı kararı belli oldu!

Türkiye 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi’ne kilitlendi. Siyasi partiler bu seçim için hesaplarını yapmaya devam ediyorlar. Bu konuda ittifaklar da yeni üyeler ile güçlenmek istiyorlar. Cumhur İttifakı bu seçime daha çok parti ile iş birliği yaparak girmeyi planlıyordu. Bu konuda HÜDAPAR ile anlaşma sağlayan Cumhur İttifakı, Yeniden Refah Partisi ile de görüşmüştü. Yeniden Refah Partisi’nin kararını bugün Genel Başkan Fatih Erbakan açıkladı.

KARAR BELLİ OLDU

Partisinin kararını açıklayan Fatih Erbakan, “Sizi 21. asrın Erbakanları olarak selamlıyorum. Sizleri sadıklar, kardelenler ve bu hak davanın delileri olarak selamlıyorum. Erbakan hocamız 1960 yılında bu kutlu davayı başlattı. Allah ondan razı olsun. Erbakan hocamız vefat etti diye filim bitmedi, filim daha yeni başlıyor. Milli Görüş davası sonsuza kadar yürüyecektir, sancağı asla yere düşmeyecekti. Milletimiz Yeniden Refah partisini özlemektedir. Yolumuza herhangi bir ittifaka dahil olmadan devam edeceğiz. Seçimlere müstakil olarak gireceğiz.” dedi.

Yeniden Refah Partisi içerisinde Cumhur İttifakı’na katılmaya pek sıcak bakmayan önemli bir kitle olduğu biliniyordu. Bu kitlenin AK Parti ile aynı ittifakta yer almaya uzak bakmalarından dolayı Cumhur İttifakı’na katılma teklifi reddedildi. Parti yönetiminden çıkan bu karar mile siyasette hesaplar baştan yapılmaya başlandı.

FATİH ERBAKAN CUMHURBAŞKANI ADAYI

Öte yandan Fatih Erbakan Yeniden Refah Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak kendisinin ilan edildiğini bildirdi. Buna göre Yeniden Refah Partisi Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de kendi adayı ile girerek oy isteyecek. Bu da Cumhur İttifakı için kan kaybı anlamına geliyor.