48 saat sonra başlıyor! 278.837 TL peşinatı denkleştirene TOKİ 4.648 TL taksitle 3+1 daire satacak

Ülkemizde konut fiyatlarındaki artışlar vatandaşların cebini zorlamaya devam ediyor. Kirada oturmak istemeyen ve ev sahibi olmak isteyenler kamu kuruluşu olan TOKİ'den kelepir fiyata ev sahibi olmak isterken 180 ay vadeyle satış ilanı yayımlandı.
48 saat sonra başlıyor! 278.837 TL peşinatı denkleştirene TOKİ 4.648 TL taksitle 3+1 daire satacak

Türkiye, konut fiyat artış oranı ile pek çok ülkeyi geride bırakıyor. Ülkemizde pandemi sürecinin ardından artan konut fiyatları vatandaşın konuta ulaşma imkanını sınırladı. Konut satış oranlarındaki düşüş dikkati çekerken büyükşehirlerde de en düşük konut fiyatı 1 milyon lira bandını çoktan aştı. Konut fiyatlarının artmasının yanı sıra kiralık dairelerinin aylık ödemesi asgari ücreti geçerken vatandaşlar hem ev almak hem kiralamakta bütçelerini zorlamaya başladı. Kira fiyatlarındaki artışlar da vatandaşların ev sahipleri ile çeşitli sorunlar yaşamasına neden olurken bir an önce ev satın almak isteyenler de harekete geçti.

Kira ödemesinin bir külfet haline gelmesi ile birlikte konut satın almaya hazırlanan vatandaşlar da piyasa araştırmasına başladı. Piyasaların altını üstüne getiren vatandaşlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı olarak hizmetlerini sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ilanlarına yöneldi. TOKİ'nin uygun taksit ve fiyatlarla yaptığı satışlar vatandaşın radarına girerken 972 bin liradan başlayan fiyatlarla konut satışı yapılacağı öğrenildi.

TOKİ 180 AY VADE VE YÜZDE 25 PEŞİNATLA SATIŞ YAPACAK

Konut almakta hayli zorlanan vatandaşların önüne bu kez konut kredileri engeli çıktı. Enflasyonla mücadele kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısında faiz artışı kararı almasıyla birlikte kredi faizleri yükseldi. Bu duruma rağmen bankalar da kredi musluklarını kıstı. Hem kredi musluklarının kısılması hem de faizlerin yükselmesi ile birlikte konut almakta zorlanan vatandaş da çareyi TOKİ'nin ilanlarında buldu. Kelepir denilebilecek fiyatlarla sunduğu konut satışı duyuruları yapan TOKİ, güncel satış fırsatını Erzurumlular için duyurdu. Erzurum için bir ilan yayımlayan TOKİ, konut ve kira fiyatlarının arttığı dönemde vatandaşa ilaç niyetinde bir ilana imza atarken fırsat için 48 saat sürenin kaldığını belirtti.

screenshot-3.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kuruluşu olan TOKİ'nin Erzurum'un Aşkale ilçesi Kandilli Mahallesi'nde kura yöntemiyle 3+1 büyüklüğünde konut satacağı bildirildi. Söz konusu proje kapsamında 96 adet konutun satışta olduğunu bildiren TOKİ, bunlardan yalnızca 10 tanesini kura yöntemi ile satışa sunacağını belirtti. TOKİ'nin resmi internet sitesi üzerinden paylaşılan ilanda ''Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Erzurum İli, Aşkale Kandilli 96 Adet Konut kapsamında üretilecek 10 adet konut satışa sunulacaktır.'' ifadelerine yer verildi.

screenshot-5.jpg

Kuralı satış yöntemi ile yapılacak olan satışların başvuru tarihleri 4 - 8 Eylül 2023 olarak açıklanırken kura tarihi de 14 Eylül olarak belirlendi. TOKİ'nin Erzurum'da satacağı konutlar için başvuru bedeli 2 bin lira olarak açıklanırken başvurular da Ziraat Bankası şubelerinde tamamlandı. E-Devlet üzerinden de başvurular alınırken 14 Eylül için geri sayım başladı.

TOKİ'DEN 952 BİN LİRADAN KONUT FIRSATI

TOKİ, Erzurum Aşkale Kandilli 96 Adet Konut projesinde hak sahiplerini belirleyecek olan kuraların 14 Eylül 2023 tarihinde yapılacağını aktardı. TOKİ tarafından açıklanan projede peşinat ve vade seçenekleri de tablo halinde paylaşıldı.

screenshot-7.jpgBuna göre en düşük satış fiyatı 972 bin 962 lira olarak açıklandı. En düşük satış fiyatına göre de taksit bedeli 4 bin 64 lira açıklanırken yüzde 25 oranında da peşinat alınacağı kaydedildi.

screenshot-4.jpg​​​​​​​

14 Eylül tarihinde yapılacak olan kura çekimi ile 10 şanlı kişi belirlenecek.

Emlak365.com