79 ilde yaşayan milyonlarca kişiye ödenecek! Başvurusu olanlar 500 TL para iadesi çekecek

Bakan Kurum tarafından yapılan açıklama ile 79 ilde işlemlerin tamamlandığı ifade edilerek başvuru sahiplerine para iadesi yapılacağı duyuruldu.
79 ilde yaşayan milyonlarca kişiye ödenecek! Başvurusu olanlar 500 TL para iadesi çekecek

79 ilde yaşayan milyonlarca kişiye ödenecek! Başvurusu olanlar 500 TL para iadesi çekecek - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklama ile 79 ilde TOKİ kuralarının tamamlandığını ilan etti. 

Yükselen konut fiyatlarını bir nebzede olsa düşürmek ve alt gelir grubu vatandaşların da ev sahibi olmalarını sağlamak adına Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından 250 bin sosyal konut projesi hayata geçirilmişti. Yürütülen proje kapsamında 81 ilde başvurular alınırken bu sene başvuru parası ücreti olarak ödenen rakam herkesin başvuru yapabilmesi adına 500 TL olarak belirlenmişti. 

TOKİ 500 TL BAŞVURU PARASI İADESİ BAŞLADI!

Bu sene alt gelir grubu vatandaşların ev sahibi olmasını sağlamak adına 81 il genelinde 250 bin sosyal konut projesi hayata geçirilmişti. Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını sağlamak adına 81 ilde başvuru yapılmasına olanak sağlanan proje kapsamında 500 TL kayıt ücreti alınmıştı. Projeye başvuru yapan ancak yapılan kura çekimi ile adına konut isabet etmeyen kişilere para iadesi başladı. 

Başvuru yapıp adına TOKİ evi çıkmayan kişiler başvuru parası olarak yatırdıkları 500 lirayı geri iade alabilecekler. Kurada adına konut isabet eden kişiler ise TOKİ tarafından yapılacak bir sonraki açıklamayı beklemeye devam edecekler. Konut fiyatı içerisinden düşülecek olan 500 TL sonrası kalan tutar için belirlenen ödeme takvimi ile süreç işleyecek. Para iadesi almak isteyen kişiler ise başvuru yaptıkları banka üzerinden talepte bulunacaklar. 

79 ilde yaşayan milyonlarca kişiye ödenecek! Başvurusu olanlar 500 TL para iadesi çekecek

ZİRAAT BANKASI VE HALKBANK ÜZERİNDEN 500 TL PARA İADESİ NASIL ALINACAK?

 Başvuru yapan kişiler 500 TL para iadesi için başvuru yaptıkları banka şubesi üzerinden ya da internetten bankaların siteleri üzerinden para iadesi alabilecekler. Çekiliş işlemlerinin tamamlandığı 79 ilde başvuru yapan kişinin kendisinin kimlik numarası ve cep telefonu numarası üzerinden işlemler tamamlanacak.