Çevre Bakanı Murat Kurum'dan TBMM'de TOKİ sosyal konut açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ sosyal konut projesi ile alakalı olarak yeni bir açıklama yaptı. TBMM’de sosyal konut projesi hakkında bilgi veren Bakan Kurum sosyal konut kuralarına dair de konuştu.
Çevre Bakanı Murat Kurum'dan TBMM'de TOKİ sosyal konut açıklaması!

TBMM Genel Kurulu’nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri yapıldı. Çevre Bakanı Murat Kurum bütçe görüşmelerine katılarak Genel Kurul’da bir konuşma yaptı. Bu konuşmasında TOKİ 250 bin sosyal konut projesine özel bir yer ayıran Bakan Murat Kurum yeni bilgilendirmeler yaptı.

MİLLETİMİZ YENİ YUVALAR İSTEDİ BİZ DE YAPTIK

Sosyal konut projesinin bir talep sonucunda ortaya çıktığını söyleyen Bakan Murat Kurum, “Bizim kulağımız da aklımız da hep milletimiz oldu. Türkiye olarak daima kendi kaynaklarımızı oluşturduk. Milletimiz bizden yeni yuvalar istedi biz de yaptık. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini yerli ve milli imkanlarla büyük bir gururla başlattık. 500 bin sosyal konut, 1 milyon altyapılı arsa ve 50 bin iş yerini halkımıza sunuyoruz.” dedi.

GENÇLER REKOR KIRDI!

TOKİ’nin sosyal konut projesine büyük ilgi olduğunu söyleyen Çevre Bakanı Murat Kurum, “Sosyal konut projemize 8 milyondan fazla vatandaşımız başvuru yaptı. 5 milyon 135 bin vatandaşımız ise kuraya katılma hakkı elde ettiler. 2 milyon 30 bin başvuru ile gençler rekor kırmış kendilerine güvenmeyen mahfillerin tamamına tarihi bir cevap vermiştirler. Bu gençlerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyor ve alınlarından öpüyorum.” ifadelerini kullandı.

KURALAR MART AYINA KADAR TAMAMLANACAK

Kura çekimlerine dair de konuşan Çevre Bakanı Murat Kurum, “TOKİ sosyal konut kura çekimlerimiz başladı ve devam ediyor. Bu kura çekimlerini Mart 2023’e kadar tamamlamış olacağız. Ardından başlamamış inşaatlarımız başlayacak ve 2 yılda konutları vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bu sırada inşallah özel sektör de devreye girecek. Onlar da konut arzının yükselmesine katkı sağlayacaklar ve fiyatlar düşecek. Herkes burada kazanan olacak. Vatandaşımız kazanacak, Türkiye kazanacak.” şeklinde konuştu.