TOKİ Ankara Sincan Yenipeçenek 4.800 sosyal konut kura sonucu isim listesi sorgulama 6 Ocak 2023

TOKİ sosyal konut kura çekimlerine devam ediliyor. Ankara’nın Sincan ilçesinde yapılacak olan 4.800 sosyal konut için kura çekimi yapılacak. Sosyal konut kura sonucu isim listesine nereden ulaşılır?
TOKİ Ankara Sincan Yenipeçenek 4.800 sosyal konut kura sonucu isim listesi sorgulama 6 Ocak 2023

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde kura süreci devam ediyor. TOKİ tarafından Türkiye’nin 81 ilinde belirlenen alanlarda yapılacak olan toplam 250 bin adet sosyal konut için hak sahipleri belirleniyor. Başvuru sayısının konut sayısını geçtiği merkezlerde TOKİ tarafından kura çekimi yapılıyor. Kurada ismi çıkan talihli vatandaşlar konut sahibi olma hakkı elde ediyorlar.

TOKİ KURA TAKVİMİ 6 OCAK 2023!

TOKİ tarafından kura seçimlerine dair takvim açıklanmıştı. Bu takvim kapsamında kura çekimleri devam ediyor. Buna göre bugün başkent Ankara’da TOKİ tarafından kura çekimi yapılıyor. TOKİ’nin kura programına göre Ankara Sincan Yenipeçenek’te 4800 konutun hak sahipleri belirleniyor. Noter huzurunda çekilecek kurada ismi çıkacak olan 4800 vatandaş 2+1 ve 3+1 konutları satın alma imkanı bulacaklar.

KURADA İSMİ ÇIKANLAR NE YAPACAK?

TOKİ sosyal konut kura çekiminde ismiş çıkanlar hangi işlemleri yapmaları gerektiğini merak ediyorlar. Kura sonuçlarının ilan edilmesinin ardından bu vatandaşlar ile TOKİ arasında sözleşme yapılacak. Bu sırada vatandaşlardan peşinat ödemesini yapmaları talep edilecek. Ardından da taksit ödemeleri başlayacak. En geç 2 yıl içerisinde ise vatandaşlara konutlar teslim edilecek.

KURA SONUCU SORGULAMA!

TOKİ’nin sosyal konut kura sonuçları oldukça merak ediliyor. Kura sonucu sorgulama işlemi ile isim listelerine ulaşılmak isteniyor. TOKİ bu konuda oldukça hızlı bir şekilde hareket ediyor. Her güm çekilen kuraların sonuçları akşam saatlerinde sisteme işlenmiş oluyor. Vatandaşlar E-Devlet üzerinden sorgulama yaptıklarında sosyal konut kura sonucu isim listesine erişebiliyorlar. Bu şekilde kendilerine sosyal konut çıkıp çıkmadığı vatandaşlarca öğrenilebiliyor.

CANLI YAYINLANIYOR!

Sosyal konut kura çekimleri büyük bir şeffaflık ile yapılıyor. TOKİ bu konuda çok net bir sistem kurdu. Öncelikle kura çekimlerinde herhangi bir adaletsizlik olmaması için noter huzurunda bu işlem yapılıyor. Bununla da yetinmeyen TOKİ kura çekimlerini anı anına kayıt altına alıyor ve bunu da canlı bir şekilde yayınlıyor. Suistimale tamamen kapalı olan bir sistem ile TOKİ sosyal konut kura çekimleri yapılıyor.