TOKİ düğmeye bastı: Ankara'da binlerce konut yapacak

TOKİ, Ankara'da 1048 yeni konut yapacak. İhale tarihi duyurulan proje ile iki ilçede yatay mimari ile yeni konutlar inşa edilecek.
TOKİ düğmeye bastı: Ankara'da binlerce konut yapacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye'nin dört bir yanında yeni konutlar inşa ederek vatandaşların uygun fiyata ev sahibi olmasını sağlıyor.

Yatay mimari ile konut inşa ederek şehrin çehresini değiştirmeyi amaçlayan İdare, bu kez başkent Ankara'da sosyal konut yapmak için kolları sıvadı. Konut fiyatlarının en fazla yükseldiği illerden biri olan Ankara'da yüzlerce konut inşa edilecek.

Ankaralılara müjde geldi: TOKİ konut inşa edecek

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkentte yeni proje hazırlığında olduğunu duyurdu. Ankara'nın Gölbaşı ve Çubuk ilçelerinde inşa edilecek konutlar için ihale tarihi belirlenirken, haberi alan Ankaralılar projenin detaylarını araştırmaya başladı.

TOKİ, Ankara'nın Gölbaşı ve Çubuk ilçelerinde toplam 1048 adet konut ve 30 dükkanlı ticaret merkezi yapacak. Söz konusu projede Gölbaşı Gerder mahallesinde yapılacak 545 konut ve 18 dükkanlı ticaret merkezinin ihalesi 24 Ağustos 2022 tarihinde, Çubuk'ta inşa edilecek 503 konut ve 12 dükkanın ihalesi ise 26 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak.

TOKİ, Ankara projesindeki konutları yatay mimariyi esas alarak yapacak ve Gölbaşı'ndaki konutların yükseklikleri zemin +3 olarak dizayn edilecek. Konutlaarın yanında sosyal donatılar, spor ve oyun alanı ve parklar ile Gölbaşı'nda yeni bir yaşam merkezi oluşturulacak.

Yatay mimari ile mahalle kültürü yaşatılacak

TOKİ'nin 503 konutun yapılacağı Çubuk projesinde ise yatay mimari ile mahalle kültürü yaşatılması hedefleniyor. Diğer konutlardan farklı olarak esnafla vatandaşın iç içe olması sağlanacak, zemin kat seviyesinde taş ve ahşap kaplamalar bulunacak.

TOKİ Ankara projesinin ihale süreci tamamlandıktan sonra başvuruya açılacaktır.

TOKİ 180 Ay Vadeli Konut Satışına Başladı: Aylık 1.922 TL Taksitle 2+1 Sıfır Daire Başvurusu