TOKİ İlk Evim Arsa başvurusu yapanlar dikkat! Bu listede isminiz varsa arsa alamayacaksınız!

Toplu Konut İdaresi başkanlığı (TOKİ) tarafından İlk Evim Arsa projesi hakkında bir son dakika açıklaması yapıldı. TOKİ başvurusu kabul edilmeyenlerin listesini yayınladı.
TOKİ İlk Evim Arsa başvurusu yapanlar dikkat! Bu listede isminiz varsa arsa alamayacaksınız!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ İlk Evim İlk İşyerim projesinin bir aşamasını da altyapılı arsalar oluşturuyordu. Milyonlarca vatandaş TOKİ’nin İlk Evim Arsa projesi kapsamında başvuruda bulunarak kura tarihlerini beklemeye başlamıştılar. TOKİ tarafından İlk Evim arsa projesi hakkında bir son dakika açıklaması yapıldı.

TOKİ İLK EVİM ARSA PROJESİ AÇIKLAMASI!

TOKİ’den altyapılı arsa satın alıp kendi evlerini yapmak isteyen vatandaşlar yaptıkları başvuruların akıbetinin ne olduğunu merak ediyordular. TOKİ 15 Kasım 2022 tarihine kadar yapılan tüm başvuruları il il incelemeye aldı. Müstakil ve müşterek arsalar için başvuruda bulunan vatandaşların başvurularının uygun olup olmadığı denetlendi. Bu denetleme neticesinde başvuruları kabul edilmeyenler belirlendi. TOKİ bir açıklama yayınlayarak arsa satış başvuru şartlarını taşımayanların başvurularının reddedildiğini duyurdu. Başvuruları reddedilenlerin isim listeleri de yayınlandı.

BAŞVURU KABUL EDİLMEYENLER LİSTESİ SORGULAMA EKRANI

TOKİ’den arsa satın almak için başvuru yapan ama şartları karşılamadıkları için başvuruları kabul edilmeyenlerin listesini TOKİ yayı9nlandı. Başvurusu kabul edilmeyenlerin listesi TOKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. Vatandaşlar TOKİ’nin web sayfası üzerinden sorgulama yaparak listeleri inceleyerek isimlerinin listede olup olmadığını görebiliyorlar. İl il sorgulama yapılırken müstakil ve müşterek arsalar için başvuruları reddedilenleri listeleri ayrı ayrı yayınlandı.

TOKİ İlk Evim Arsa başvurusu yapanlar dikkat! Bu listede isminiz varsa arsa alamayacaksınız!

TOKİ ARSA KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

TOKİ’den arsa başvurusu yapanların en çok merak ettikleri konu kura çekimlerinin ne zaman yapılacağı oldu. Şu ana kadar TOKİ bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak geçerli başvurular belirlendiği için sırada kura çekimi aşaması bulunuyor. TOKİ’nin kısa bir süre içerisinde sosyal konutlarda olduğu gibi arsalar için de bir kura takvimi açıklaması bekleniyor. Bu takvim açıklandığında il il noter huzurunda kura çekimleri başlayacak ve 1 milyon adet müstakil ve müşterek arsa vatandaşlara satılacak.

2 YIL İÇİNDE EVLER İNŞA EDİLECEK!

TOKİ’den arsa satın alanlar kura çekimi sonrasında TOKİ ile bir sözleşme yapacaklar. Arsalar vatandaşların üzerine geçecek ve konut inşaatlarına başlanılabilecek. Bu inşaatların 2 yıl içerisinde tamamlanması gerekecek. Eğer konutlar 2 yıl içerisinde inşa edilmezse TOKİ arsaları geri alabilecek.