TOKİ taksit zammı Ocak 2023 belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ taksitlerine yapılacak olan zammı açıkladı. TOKİ taksitlerine 2023 yılının ilk 6 ayı için yüzde kaç zam yapıldı?
TOKİ taksit zammı Ocak 2023 belli oldu!

Türkiye’de TOKİ’den sosyal konut satın alarak TOKİ’ye taksit ödeyen vatandaşların bu taksitlerine yılda iki defa memur maaş artış oranı esas alınarak zam yapılıyor. TOKİ taksitlerine yapılacak olan zammı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı. Bakan Murat Kurum, TOKİ’nin taksit zamlarını belirlerken vatandaşlara yarı yarıya indirim uygulandığını belirtti.

TOKİ TAKSİT ZAMMI AÇIKLANDI!

TOKİ faaliyetlerine dair açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Türkiye’de 1 milyon 170 bin sosyal konut inşa ederek vatandaşlarımıza verdik. Bu sosyal konutlar vatandaşlarımızın huzurlu yuvaları oldular. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan İlk Evim İlk İşyerim projesine başladık. Ankara’da bu kapsamda 13 bin sosyal konutun kurası çekildi. 16 Ocak’ta da orta gelirlilere yönelik konut kampanyasına başlıyoruz. Konut fiyatlarını arttıranları bu kampanyaya dahil etmeyeceğiz.” dedi.

TOKİ taksitlerine yapılacak olan zamma dair de açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “TOKİ’den ev satın alan kardeşlerimiz bu vereceğimiz haberi sabırsızlıkla bekliyorlar. Bilindiği gibi TOKİ’nin taksit zamları memur maaş zamlarına göre yapılıyordu. Bu yıl memurlarımıza yüzde 30 oranında zam verilmesi takdir edildi. Ancak biz bu yüzde 30’u TOKİ taksitlerine uygulamayı uygun görmedik. Bunun için de TOKİ’nin Ocak 2023 taksit zam oranını yüzde 15,40 olarak belirledik. Böylelikle zamda yaklaşık yüzde 50 oranında indirim uygulamış olduk.” dedi.

Vatandaşlara her türlü kolaylığı sağladıklarını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Son sosyal konut projesini açıkladığımızda vatandaşlar nasıl ödeyecekler, sürekli zamlanacak şeklinde tezvirat yapanlar vardı. İşte görüyorsunuz ki Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sosyal devlet anlayışının gereği olarak vatandaşlarımızı enflasyona karşı koruduk.” ifadelerini kullandı.

TOKİ TAKSİT ZAMMI HESAPLAMASI OCAK 2023!

TOKİ taksitlerine gelen zammın belli olmasının ardından insanlar taksit hesaplamalarını merak ediyorlar. Buna göre göre TOKİ’ye 1.500 TL taksit ödeyenler 1.731 TL, 2.000 TL taksit ödeyenler 2.308 TL, 2.500 TL taksit ödeyenler 2.885 TL, 3.000 TL taksit ödeyenler 3.462 TL taksit ödemeye başlayacaklar.