TOKİ taksitleri ertelendi mi taksit erteleme başvurusu nereden nasıl yapılır?

Türkiye deprem felaketinin yaralarını sarmak için büyük bir mücadele verirken depremden etkilenen 11 il için Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni alınan kararları açıkladı. TOKİ taksitleri erteleme var mı?
TOKİ taksitleri ertelendi mi taksit erteleme başvurusu nereden nasıl yapılır?

TOKİ taksitleri ertelendi mi taksit erteleme başvurusu nereden nasıl yapılır? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ, Kahramanmaraş merkezli yaşanan asrın felaketi sonrasında ilk deprem sınavından başarılı bir şekilde geçmişti. 

Deprem bölgesi olarak ilan edilen 11 il içerisinde yer alan Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye illerinde yer alan tüm TOKİ konutları hasar almadan ayakta kalmayı başarmıştı. Belirtilen illerde yapılan TOKİ konutları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile taksit erteleme kararı alındığı açıklanmıştı. 

TOKİ TAKSİTLERİ ERTELENDİ Mİ, HANGİ TARİHE ERTELENDİ, NE ZAMAN ÖDENECEK?

Dün bir kere daha deprem bölgesini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı açıklamasında "Şehirlerimizi ihyasını planlarken bilim adamlarımız ve uzmanlarımız ile birlikte afetten zarar gören vatandaşlarımızın, iş insanlarımızın, yerel yöneticilerimizin görüşlerini de alıyoruz. Her adımımızı ortak akla uygun şekilde atıyoruz. Zemin etütlerini mikro bölgeleme olarak tarif edilen teknikle yürütüyoruz. 

Bu çalışmalara göre çıkan imar sınırlamaları, kat yükseklikleri tamamen vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak içindir. 11 ilimizdeki TOKİ taksit ödemelerini de 3 ay süreyle erteledik" diyerek alınan kararı açıklamıştı. 

Söz konusu illerde yaşayan kişilerin TOKİ taksit ödemeleri otomatik olarak 3 ay boyunca ertelenmiş oldu. OHAL ilan edilen ve deprem bölgesi olarak kabul edilen 11 il olarak açıklanan Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa, Osmaniye, Kilis ve Elazığ illerinde hali hazırda taksit ödemesi devam eden kişilerin ödemeleri 3 ay ertelenmiş oldu.