TOKİ'den sosyal konut alacaklar dikkat! KDV indirimi geliyor, fiyatlar değişiyor!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut bir açıklama yaparak sosyal konutlarda KDV indirimi planlandığını duyurdu. Buna göre sosyal konut satın alan vatandaşlar yüzde 8 değil yüzde 1 KDV ödeyecekler.
TOKİ'den sosyal konut alacaklar dikkat! KDV indirimi geliyor, fiyatlar değişiyor!

Türkiye’de sosyal konutlar son yıllarda oldukça büyük rağbet görmeye başladı. TOKİ eliyle üretilen sosyal konutlar özellikle dar gelirli ailelerin bu evlere sahip olmalarını sağlıyor. Emlak piyasasından konut alamayacak vatandaşlar çok kolay ödeme şartları ile TOKİ’den ev sahibi olabiliyorlar. TOKİ Başkanı Ömer bulut bir açıklama yaparak vatandaşlara yeni imkanlar sağlanacağını ilan etti.

KDV İNDİRİMİ YAPILACAK!

Sosyal konutlarda KDV indirimi planını anlatan Ömer Bulut, “Özellikle 100 metrekarenin altında büyüklüğe sahip sosyal konutlarda KDV oranını yüzde 1’in altına çekmeyi planlıyoruz. 250 bin sosyal konutluk Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini açıkladığımızda 150 metrekareye kadar olan konutlarda KDV yüzde 1 olarak uygulanıyordu. Daha sonra bu oran yüzde 8’e çıkarıldı.” dedi.

TOKİ TAKSİTLERİ OLMASI GEREKENİN ALTINDA ARTIYOR

TOKİ’den sosyal konut alanların ödemeleri gereken taksitlere fazla oranlı zamlar yapılmayacağını söyleyen Ömer Bulut, “Biz vatandaşımızdan yana tarafız. Bunu yapılan zamlarda da gösteriyoruz. Normalde TOKİ tarafından taksitlere 6 ayda bir memur maaşlarına yapılan artış oranında zam uygulanması gerekiyor. Ancak 4 yıldır memur maaş artış oranının altında zamlar yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl memur maaşları yüzde 80 arttı ama bizim zam oranımız yüzde 25 ile sınırlandırıldı. Bugüne kadar taksitini ödemedi diye kimsenin evini de geri almış değiliz. Yarısı Bizden kampanyasında da aynı uygulama yapılacak. ÜFE, TÜFE veya memur maaş artış oranına bakılacak. Hangisi daha az artmışsa o oranda artış yapılacak.” ifadelerini kullandı.

İNŞAAT MALİYETLERİNDE ARTIŞ OLMAZ

Konut maliyetlerine de dikkat çeken Ömer Bulut, “Önümüzdeki 1 yılda malzeme fiyatlarında artış beklemiyorum. Maliyetler konusunda bugünü konuşuyoruz. Yüzde 80'lere varan artış varken bile yüzde 25'ini vatandaşa yansıttık. Bu yüzden vatandaşımız müsterih olsun. Devletimiz artan oranı da vatandaşına yansıtmayacaktır.” şeklinde konuştu.

İHALELER TAMAMLANACAK!

Sosyal konutlar için yapılan ihalelere dair son bilgileri veren Ömer Bulut, “Son 4 yılda toplam 400 bin konutluk üç sosyal konut projesine başladık. 50 bin, 100 bin ve 250 bin sosyal konut projelerinize toplamda 6,9 milyon vatandaşımızın geçerli başvurusu oldu. 50 bin sosyal konut kampanyasında 56.805 konut, 100 bin sosyal konut kampanyasında 94.293 konut üretildi. 250 bin sosyal konut kampanyasında ise 45.414 sosyal konutun ihalesini yaptık. Eylül ayına kadar tüm ihaleleri bitirmiş olacağız.” dedi.