2 ilimizde kuş gribi nedeniyle karantina kararı alındı!

Dünya adeta felaketten felakete doğru koşmaya devam ederken kuş gribi vakalarında artış yaşandığı açıklanmıştı. Ne yazık ki ülkemizde de 2 ilimizde yeni vakalar görülmesi üzerine karantina kararı alındı.
2 ilimizde kuş gribi nedeniyle karantina kararı alındı!

2 ilimizde kuş gribi nedeniyle karantina kararı alındı! Koronavirüs salgını sonrasında bir kere daha gündeme gelen kuş gribi vakalarında yaşanan artış alarm zillerinin çalmasına neden olmuştu. İlk olarak 18 ay önce yabancı ülkelerde ortaya çıkan ve görülme sıklığı ile oranının arttıran kuş gribi ne yazık ki ülkemizde de 2 ilimizde karantina kararı alınmasına neden oldu. 

Vaka sayılarında küresel olarak yaşanan artış büyük bir panik ve endişe yaşanmasına neden olurken yaşanan vakalar nedeni ile bu tarihe kadar 18 aylık süreçte 200 milyondan fazla kanatlı hayvanın itlaf edildiği açıklanmıştı. Kuş gribi vakalarının Türkiye'de de görüldüğü açıklanırken 2 ilimizde vaka görülmesi nedeniyle karantina kararı alındığı açıklandı. 

TÜRKİYE'DE KUŞ GRİBİ VAKASI YENİDEN GÖRÜLDÜ, AFYON VE DENİZLİ'DE KARANTİNA KARARI ALINDI! 

Türkiye'de yumurta üretiminin merkez üssü olarak görülen Afyon ve Denizli illeri ne yazık ki dünyada her geçen gün yayılan kuş gribi vakalarından etkilendi. İki şehrimizde görülen vakaların sayısında yaşanan artış nedeni ile karantina kararı alındı. Türkiye'de ki yumurta ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesinde 20 Ocak’ta kuş gribi vakası görüldüğü, artan vaka sayısı nedeni ile karantina kararı alındığı ve 5 milyondan fazla tavuğun itlaf edildiği açıklandı. 

Karantina kararı çıkan bir diğer ilimiz ise Denizli oldu. Denizli’nin Honaz ilçesindeki yumurta üretim tesisleri için de ne yazık ki artan kuş gribi vakaları dolayısıyla karantina kararı alındı. İlçede 1.5 milyon civarı yumurta tavuğunun itlaf edildiği açıklandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü'ne bildirimde bulunurken salgının kontrol altına alınması için çalışmaların başladığı duyuruldu. 

BEYAZ ET VE YUMURTA FİYATLARINA RAMAZAN ÖNCESİ ZAM GELİR Mİ?

Yaşanan kuş gribi salgını nedeniyle dünya genelinde milyonlarca tavuğun itlaf edildiği açıklanırken salgının artması durumunda ne yazık ki yumurta ve beyaz et fiyatlarında Ramazan öncesi yeni zamların yaşanabileceği ifade edildi. Kamboçya'da kuş gribi tanısı konulan 11 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybederken Avrupa ülkelerinde de salgının arttığı ve pek çok ülkede yeni vaka duyuruları geldiği belirtildi.