MHP Lideri Devlet Bahçeli'den Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur Tepkisi! Akbaba gibi kanat çırpıyorlar

TBMM'de yapılan grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kahramanmaraş depremi hakkında önemli açıklamalarda bulunurken AHBAP ve Babala TV hakkında da çok sert eleştirilerde bulundu.
MHP Lideri Devlet Bahçeli'den Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur Tepkisi! Akbaba gibi kanat çırpıyorlar

Türkiye Kahramanmaraş'ta yaşanan depremle büyük bir yıkıma uğrarken tüm Türkiye bölgeye yardım etmek için seferber olmuştu. Yardımların büyük bir bölümü AFAD üzerinden gerçekleşirken ayrıca gönüllü kurumlar ve kuruluşlarda bağış kampanyaları başlatmıştı. Bunlardan biri de Haluk Levent tarafından kurulan AHBAP olarak öne çıkmıştı. 

Pek çok ünlü ismin destek verdiği kampanyalar ile AHBAP rekor bağış toplarken Haluk Levent bu yardımlarla bölgeye konteyner ev alacaklarını ve barınma ihtiyacı için çadırların kurulması gibi işlemlerde kullanacaklarını açıklamıştı. Toplanan yardım tutarının büyümesi üzerine Haluk Levent bir açıklama daha yapmış ve gelen bağışlarla yapılan harcamaların bağımsız şirketler tarafından denetleneceğini duyurmuştu. 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN AHBAP VE BABALA TV TEPKİSİ! 

Yapılan yardımlar nedeni ile AHBAP platformu bazı kişilerin tepkisine neden olurken Babala TV'den yapılan "Hatay barajı çöktü!" haberi de bölgede büyük bir panik yaşanmasına neden olmuş, haber sonrası Oğuzhan Uğur yaptığı açıklamasında haberi yapan kişiyi işten çıkardıklarını duyurmuştu. Yaşanan gelişmeleri partisinin grup toplantısında meclis kürsüsünden değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Devlet nerede?" diyenlere tepki gösterdi. 

 Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgeye gitmesi nedeni ile kendisinin Ankara'da kaldığını, şov yapma peşinde olmadıklarını belirterek "Devlet nerede diyenlere bir çift sözüm var; devlet bölgesinde her şey var sadece devlet yok diyen kanı bozuklar size söylüyorum: Devlet baktığınız ve bastığınız her yerde tüm heybetiyle tüm hassasiyetiyle habidir. Devlet yok diyen karakter yoksunları, iç işgal cephesinde konuşlanmış işbirlikçi sefillerdir. Bunlar baksa da göremez" diyerek tepkilere yanıt verdi. 

DEPREM YARDIMI NEREYE YAPILMALI?

Yaşanan depremin çok büyük olduğunu belirten Devlet Bahçeli "Dünyanın neresinde olsun bu çaptaki doğal afetle ve yıkıcı etkileriyle başa çıkmak kolay değildir. Devletin ve hükümetin hakkını teslim etmek lazımdır. Devletin yapamadığı ne vardır da ahbap'çılar, babala'cılar akbaba gibi kanat çırpmaktadır. Bu sahtekarların Türk televizyonlarında artık yer almaması lazımdır. Devleti acz içinde gösterircesine sosyal medyaya üşüşenler bindikleri dalı kestiklerini ne zaman anlayacaklardır? Yardım ve desteklerin AFAD aracılığıyla yapılması en doğru yoldur" diyerek yardımların AFAD üzerinden yapılmasını istedi.