Seçim tarihi ertelenecek mi? AK Parti'den ilk resmi açıklama geldi

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem 10 şehri adeta yerle bir ederken 14 Mayıs 2023 olarak açıklanan seçim tarihi içinde ertelenmesi gündeme gelmişti. Seçim ertelenecek mi, ne zaman yapılacak AK Parti'den açıklama geldi.
Seçim tarihi ertelenecek mi? AK Parti'den ilk resmi açıklama geldi

Seçim tarihi ertelenecek mi? AK Parti'den ilk resmi açıklama geldi - 6 Şubat 2023 Pazartesi günü ilk olarak Kahramanmaraş Pazarcık merkez üslü 7.7 şiddetinde, ikinci olarak ise Kahramanmaraş Elbistan merkez üslü 7,6 şiddetinde büyük depremle sarsılan Türkiye büyük yıkıma uğramıştı. 

Yaşanan depremde 10 il büyük hasar görürken depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep, Adıyaman ve Hatay'da nerede ise sağlam bina kalmamış, büyük yıkım meydana gelmişti. Yaşanan deprem üzerine 10 ilde OHAL ilan edilirken deprem sonrası seçim tarihi de tartışmalara neden olmuştu. 

DEPREM NEDENİ İLE SEÇİM ERTELENİR Mİ, DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERDE SEÇİM NASIL YAPILIR?

Yaşanan deprem nedeni ile 10 ilde hayat durma noktasına gelirken büyük yıkımın yaşandığı Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Hatay ve Gaziantep'te nerede ise sağlam bina kalmamıştı. Depremin yaralarını sarmak için yardım ve kurtarma çalışmaları başlanırken 10 ilde OHAL ilan edilmişti. 

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yapmış olduğu açıklamasında "Biz şu an can kurtarma derdindeyiz. Şu ana kadar seçimle ilgili herhangi bir şeyi toz zerresi kadar bile konuşmadık. Bunu konuşmaya utanırız. Hepimiz deprem bölgesindeyiz. Bu felaketin ortasında bunu konuşmak abesle iştigal, giden canlarımıza hakarettir. Bunu konuşanlar kafaları bulandırmaya çalışıyorlar" diyerek önceliklerinin deprem bölgesi olduğunu belirterek seçim tarihini konuşmadıklarını ve ertelemenin şu anda gündemde olmadığını dile getirdiler. 

 Hatırlanacağı üzere dün AK Parti'li Bülent Arınç bir takım açıklamalarda bulunmuş ve seçim tarihinin ertelenmesi gerektiğini dile getirmişti. 

Bülent Arınç seçimlerin en erken Kasım ayına kadar ertelenmesini, ancak sağlıklı bir ortamda yapılması için en az 1 sene boyunca ertelenmesi gerektiğini dile getirdi.