Temel Karamollaoğlu adayları açıkladı! Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı bu 3 isimden biri olabilir

Yaşanan büyük deprem felaketi nedeni ile ertelenebileceği ifade edilen seçimlerin tarihinde yapılacağının belli olmasının ardından gözler bir kere daha altılı masanın Cumhurbaşkanı adayına çevrildi.
Temel Karamollaoğlu adayları açıkladı! Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı bu 3 isimden biri olabilir

Temel Karamollaoğlu adayları açıkladı! Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı bu 3 isimden biri olacak - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti grup toplantısında yapılan açıklama ile seçim tarihi 14 Mayıs 2023 olarak ilan edilmişti. Seçim tarihinin açıklanması ile gözler altılı masanın Cumhurbaşkanı adayına çevrilmişti. 

Altılı masada toplantı tarihi açıklanırken ne yazık ki yaşanan büyük deprem felaketi nedeni ile Türkiye'de hayat durmuştu. 11 ili etkileyen ve 44 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan deprem felaketi nedeni ile Bülent Arınç tarafından yapılan açıklamalar ile seçimin ertelenmesi de gündeme taşınmıştı. Muhalefet seçimin ertelenmesine çok sert bir şekilde karşı çıkarken AK Parti tarafından da açıklama yapılarak seçimlerin belirlenen takvimde yapılacağı ifade edilmişti. 

6'LI MASANIN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLACAK?

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı ülke gündeminin en çok konuşulan konuları arasında ilk sırada yer alırken konu hakkında CHP tarafından yapılan son dakika açıklaması aday belirleme konusunda tüm yetkinin CHP adına Kemal Kılıçdaroğlu'na verildiği duyurulmuştu. 

Altılı masanın 2 Mart 2023 tarihinde "Cumhurbaşkanlığı Adaylığı" başlığı ile toplanacağı ilan edilirken ilk kez liderlerin isimler üzerinden adaylık değerlendirmesi yapacağı ifade edilmişti. Kritik toplantı öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu'nun ikili toplantı yapacağı açıklandı. Sürpriz görüşme siyaset kulislerini de hareketlendirdi. 

ALTILI MASANIN CUMHURBAŞKANI ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kılıçdaroğlu'nu "doğru aday" olarak gördüklerini açıklarken Saadet Partisi'nin de Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği ifade ediliyordu. Konu hakkında dün katıldığı özel bir televizyon programının canlı yayında açıklama yapan Temel Karamollaoğlu görüşmelerde Kemal Kılıçdaroğlu isminin yanı sıra adaylık için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da isminin geçtiğini söyledi. Altılı masanın adayının bu 3 isimden birinin olması ağırlık kazanırken nihai kararının 2 Mart tarihinde yapılacak olan toplantı ile alınabileceği ifade edildi.